Havainnoi huomaavaiseesti!

Lintujen pesimäkausi on jo käynnistynyt. Pöllöillä ja merikotkilla on pesintä täydessä käynnissä. Sinisorsilla naaraat ovat jo monin paikoin kadonneet metsään hautomaan ja koiraat vartioivat tilannetta lähiojissa ja rannoilla. Kaikki muutkin aloittelevat pesintäpuuhia jo ahkerasti. Muistattehan siis välttää turhaa häirintää pesimäpaikoilla. Täältä löydät ohjeita huomaavaiseen havainnointiin.

Yhdistys haluaa myös muistuttaa että perinteinen muutonseurantapaikka Klobbskatin niemenkärki EI OLE ENÄÄ KÄYTETTÄVISSÄ lintuharrastustoimintaan. Tämä johtuu siitä, että alue on nykyään yksityisaluetta ja yritystoiminnan käytössä. Suositeltavaa olisikin nyt jokaisen etsiä uusi tähystyspaikka. Esimerkiksi Vallgrundin entisen luotsiaseman rannassa on hyvä paikka merelliseen muutontarkkailuun. Myös Bergön länsireunalla oleva kalasatama on siihen tarkoitukseen erittäin hyvä. Molemmissa paikoissa autolla pääsee aivan pelipaikalle asti, joten huonolla säällä voi staijata vaikka auton ikkunasta.

Mainittakoon tässä samaan hengenvetoon vielä, että jalohaikara, arosuohaukka ja lampiviklo on poistettu AHK:n tarkistettavien listalta vuoden 2016 alussa. Eli sitä vanhemmista havainnoista lomake tulee vielä täyttää, mikäli asia on jäänyt roikkumaan. Mukavia linturetkiä kaikille!