Itsenäisyyspäivän pinnarallissa havaittiin 58 lajia!

Hömötiainen Kuva: Tuomo Väänänen

Sää suosi rallaajia vähälumisessa maastossa Suomen itsenäisyyden 99. vuosipäivänä. Joukkueita oli kahdeksan, kisaajia 13 ja heillä kaikilla ilman muuta oli ensisijaisena asiana mielessä osallistumisen tärkeys sekä oman yhdistyksen aktiivisuuden ja näkyvyyden lisääminen.
Matkaa taitettiin kävellen, pyörällä ja autolla. Suurin lajimäärä 37 oli Matilla ja Kaijalla ja suurin ekobongaajan lajimäärä 30 oli Joelilla tosin heitä oli vain yksi henkilö.

Lajeja maastosta löytyi 58, ässälajeja tänä vuonna olivat haapana Hovioikeuden sulassa, alli Svedjehamnissa, tukkakoskelo ”salmessa”, peltopyy Vaasan Vähäkyrö, kanahaukka Kotiranta, ampuhaukka Laihian kk, harmaapäätikka Laihian Peltomaa, tilhi Vetokannas, pyrstötiainen Maalahti,  mustavaris Onkilahti, peippo Ristinummi sekä aivan tavallisistakin lajeista tuli ässiä kuten palokärki, puukiipijä, hippiäinen ja pikkukäpylintu.

Ralliin osallistuivat: Ariel Ahlblad, Kaija Jauhiainen, Jouni Kannonlahti, Joel Karvonen, Tomas Klemets, Kari Kuokkanen, Ari Lähteenpää, Matti Maskulin, Mikko Mäkynen, Tapio Mäkynen, Harry Seppälä, Seppo Syväoja ja Heikki Vainio.

Tulostaulukko löytyy täältä: itsenaisyyspaivan-rallitulokset-2016  /HS