MLY:n Ekoralli 1.4.2024 – Tulokset

Järjestyksessään toinen MLY:n ekoralli järjestettiin toisena pääsiäispäivänä 1.4. Sumusta ja sateen uhasta huolimatta kymmenen 1-2 henkilön joukkuetta uskaltautui ralliin mukaan. Sää olikin lopulta aivan siedettävä, koska tuuli pysyi aisoissa. Korkeimman lajimäärän sai tänä vuonna kaksi joukkuetta. Anne Paadar ja Olli Autio löysivät pyöreät 50 lajia. Samaan tulokseen ylsi myös Tero Piikkilä. Tiettävästi nämä olivat ainoat joukkueet, jotka kulkivat polkupyörällä, muiden kulkiessa jalkasin. Voidaan ajatella, että pyöräilijät ja kävelijät ovat hieman eri kategoriassa havainnointipaikoille ehtimisen suhteen. Olli ja Anne saivat hurjan määrän ässälajeja (7), siinä saattoi hieman auttaa pyöräily Söderfjärdenille. Samalla tuli alueen ensihavanto kuovista!

Monen jalkasin liikkuneen joukkueen lajimäärä nousi komeasti kolmenkymmennen paremmalle puolelle ja tulokset olivat hämmästyttävän lähellä toisiaan. Pienen kaulan muihin onnistui kirimään Tomas Klemets 36 lajin turvin. Jokainen osallistuja on tärkeä, näin saadaan mahdollisimman laaja otanta alueen linnustosta. Tällä kerralla ässälajeja oli jopa 11 kappaletta: Kyhmyjoutsen, lyhytnokkahanhi, tundrahanhi, peltopyy, merimetso, kuovi, merikotka, tuulihaukka suopöllö, tilhi ja töyhtötiainen. Kokonaisuudessaan osallistujat kirjasivat 68 lajia (vertailuna: viime vuoden saldo oli 58).

Palautteen perusteella ekoralli oli onnistunut tehtävässään ja sai aktivoitua osallistujia liikkumaan pitkiäkin matkoja. Jopa yli 20 kilometrin kävely raportoitiin! Pääsiäisen aikoihin pidettävä ekoralli on myös ajankohdaltaan onnistunut, koska kevätmuutto on iloisesti käynissä. Tuntuikin että pienessä hetkessä esimerkiksi punarinnat, peipot ja peukaloiset olivat vallanneet suuren määrän reviireitä. Ajankohta onkin erityisen otollinen uusien lajien havaitsemiseen. Allekirjoittanutkin huomasi kuinka 100 vuosipinnaa voi saada kesken rallin täyteen.

Tervetuloa osallistumaan ja liikkumaan taas ensi kerralla!

Rallivastaava Tero

Tulostaulukko nähtävissä tästä