MLY:n ITSENÄISYYSPÄIVÄN 6.12.2021 PINNARALLIN Tulokset

Isolepinkäinen Vaasa, Söderfjärden. Kuva: Tanja Wunsch

Itsenäisyyspäivän toinen koronaralli 2021

 

Kirpeä pakkasaamu valkeni ja lukema lämpömittarissa -22° ennusti laimeaa osanottoa tulevalle rallipäivälle. Yllätys oli kuitenkin melkoinen, kun kylmästä ja viimasta huolimatta päivän mittaan maastossa näkyi jopa tavallista runsaammin tuttuja kasvoja lintuja etsimässä.

Viime vuonna vielä pieni toive eli, että korona olisi jo selätetty tähän mennessä mutta tässä sitä edelleen ollaan rajoitusten, rokotusten ja maskien otteessa.

Pysyvä lumi tuli alueellemme 23. marraskuuta eli tavallista aikaisemmin  ja miinuksella ollaan edelleen 25.11 lähtien. Saapa nähdä, ennusteet näyttävät taas plussakeliä ensi viikolle. Kylmyys karsi tehokkaasti monet viivyttelijät mutta kuitenkin löytyi vielä rallaajillekin katsottavaa.

 

Ässälajeja löytyi 12 (=vain yksi havainto): laulujoutsen, metso, pyy, peltopyy, varpushaukka, kalalokki, turkinkyyhky, varpuspöllö, palokärki, punakylkirastas, pähkinähakki ja pajusirkku.

 

Parhaan lajimäärän 38 keräsi yhden miehen joukkue eli (TK) Tomas Klemets, vain kahden lajin päähän hopealle 36 lajia edellisestä jäi myös yhden hengen joukkue (TP) Tero Piikkilä ja kolmantena joukkueena 30 lajia olivat pronssille päässeet (MM,KJ) Matti Maskulin ja Kaija Jauhiainen. Onnittelut troikalle sekä myös kaikille osallistujille! Leikkimieliseen kisaan osallistui tällä kertaa 17 henkilöä. Tulostaulukon löydät täältä: IItralli 2021 taulukko.

 

Terveisin,

rallivastaava

Harry Seppälä