MLY:n ITSENÄISYYSPÄIVÄN 6.12.2020 PINNARALLI

Edellisen vuoden tapaan pidettiin jälleen itsenäisyyspäivänä linturalli valoisana aikana. Ralliin sai sallistua yksin tai porukassa MLY:n alueella retkeillen. Kisaan ei tarvinnut ilmoittautua erikseen, riitti kun päivän aikana havaitut lajit ilmoitti rallin tulosvastaavalle.

Heti aamulla oli jo selvää että tänään on rallissa osanottajakatoa niin harmaana ja kosteana aamu valkeni. Onneksi kuitenkin löytyi pieni uskalias joukko valmiina rallaamaan ja tukemaan yhdistyksemme toimintaa olosuhteista huolimatta. Toivokaamme myös, että tämä jää ainoaksi ”koronaralliksi”!

Syksyn leutous antoi odottaa mielenkiintoisia myöhästelijöitä ja jopa harvinaisuuksiakin mutta silti muuttolinnuilla näytti olleen kiire etelään. Rastasparvet tyhjäsivät viikossa marjat eikä niille muutamille tilhiparvillekaan jäänyt paljon mitään. Lumetkin satoivat lähinnä sisämaahan meidän muutamaa lumipäivää lukuunottamatta.

Rallin lajimäärä 50 hipoi melkein aikaisempien vuosien tuloksia osanottajakadosta huolimatta. Jälleen parivaljakko Tomas & Staffan voitti kisan löytäen 38 lajia, allekirjoittanutkin ylitti itsensä ollen kakkonen ja Orvokki ja Runar tulivat pronssille.

Ässälajeja (= vain yhden joukkueen näkemä!) oli peräti 17: silkkiuikku, harmaahaikara, alli, uivelo, pyy, fasaani, hiiripöllö, valkoselkätikka, peukaloinen, räkättirastas, isolepinkäinen, kuukkeli, varpunen, vihervarpunen, punatulkku, pikkukäpylintu ja keltasirkku.

Ralliin osallistui vain 9 henkilöä.

Kiitos kaikille osallistujille!

Taulukko joukkueista ja tuloksista löytyy täältä: Itralli 2020.

Terveisin,
rallivastaava

Harry Seppälä