Itsenäisyyspäivän 6.12.2019 Pinnaralli

Edellisen vuosien tapaan pidettiin tänäkin itsenäisyyspäivänä linturalli valoisana aikana. Se taisi olla järjestyksessään jo 15. sillä vanhimmat tulostaulukot nettisivuilla oli vuodelta 2005. Ralliin saattoi sallistua yksin tai porukassa MLY:n alueella retkeillen. Kisaan ei tarvinnut ilmoittautua erikseen, riitti kun päivän aikana havaitut lajit ilmoitti illan hämärryttyä rallivastaavalle.

Tämän vuoden Itsenäisyyspäivän ralli vietettiin sumuisessa säässä mutta kaikkien mielessä oli juuri 40 vuotta täyttänyt yhdistyksemme ja siis juhlavuosi niin eipä sääolot haitanneet retkeilyä. Lajilistan lähetti 11 joukkuetta ja yhteensä 17 lintuharrastajaa. Lunta ei näkynyt kuin siellä täällä varjoisilla ojan vierustoilla ja tuulikin oli suurimmäksi osaksi rauhoittunut niin eipä luonto haitannut liikkumista. Mukaan oli ilmoittautunut neljä ekorallaajaa ja yksi kertomansa ekoajovauhdilla liikkuva autoilija. Rallin lajimäärä kasvoi viime vuodesta kahdella 54:ään.

Tomaksen ja Staffanin joukkue täydennettynä Magnus Enlundilla näki/kuuli 36 lajia mikä vei viimevuotiseen tapaan voittoon, toisena oli Matti ja Kaija 34 lajia ja kolmantena Jarmo Mäenpää ja allekirjoittaut 32 lajilla. Ässälajeja olivat telkkä, teeri, pyy, varpushaukka, erikoista kyllä mustarastas, mustapääkerttu, pyrstötiainen, isolepinkäinen, pähkinähakki, kottarainen, peippo, vihervarpunen, pikkukäpylintu ja kirjosiipikäpylintu. Viimeksi mainittu saattaa olla ensimmäistä kertaa rallissa mukana.

Rallissa kisasivat:
Staffan Blom
Magnus Enlund
Jorma Eskola
Kaija Jauhiainen
Jouni Kannonlahti
Riitta Karlsson
Tomas Klemets
Kari Kuokkanen
Laura Kuoppala
Roland Lillkåla
Keijo Linna
Ari Lähteenpää
Matti Maskulin
Jarmo Mäenpää
Anne Paadar
Harry Seppälä
Heikki Vainio

Itralli 2019

Terveisin,
rallivastaava Harry Seppälä