Hoppamäki (retkikohde)

Kohteen kuvaus: Hoppamäki on maastoltaan kuivahko mäntyvaltainen mäki. Paikka on hieman syrjäinen, mutta käymisen arvoinen. Näkötornilta on hyvät mahdollisuudet seurata mantereen muuttoa ja näkymäkin on näkemisen arvoinen. Tornilta on näkymä läheiselle Röukarsträsketille.

Ajo-ohjeet: Aja Vöyrin keskustasta itään pitkin Kaurajärventietä (725), kunnes Kekisvägen kääntyy (Vöyriltä tultaessa) vasemmalle, aja sitä pitkin n. 4,7 km ja käänny sitten Brännarsintielle ja aja sitä n. 6 km kunnes vasemmalle kääntyy lyhyt pikkutie, joka vie parkkialueelle.

Palvelut: Uudehko ja hieno lintutorni, polku lintutornille ja parkkialueen läheisyydessä on grillikota.

Paras aika retkeillä: Kevät ja syksy, sillä paikka soveltuu erityisesti muutonseurantaan. Aamulla muutto on vilkkaimmillaan.

Pesimälajisto: Seudun pesimälajisto noin viiden kilometrin säteellä koostuu noin 100 eri lintulajista, ollen tyypillistä viljelysalueiden, sekä havumetsän lajistoa. Alueen pesimälajistosta tarkemmin Suomen kolmannessa lintuatlaksessa.

Muuton aikainen linnusto: Kohtuullisen hyvä muutonseurantapaikka, sijaitsee kurkien, hanhien, pikkulintujen ja petolintujen muuttoreitillä.

 

Karttalinkki kohteeseen.