Pihapinnakisa 2014

MLY:n pihapinnakisan 2014 säännöt:

  1. Osallistuja valitsee MLY:n toimialueelta yhden tai useamman pihan kisapihakseen. Piha voi olla omakotitalon, rivitalon, kerrostalon, mökin, työpaikan t.m.s. piha.
  2. Kilpailu on pihakohtainen. Pihan pinnalistaa voi siis kartuttaa useampikin havainnoitsija.
  3. Kilpailu alkaa 1.1.2014 ja päättyy 31.12.2014.
  4. Kilpailuun ilmoittaudutaan sähköpostitse  pihakisa2014@netikka.fi  Ilmoittautumisen yhteydessä mainittava ainakin kunta ja pihan  nimi. Pinnat ilmoitetaan kuukausittain samaan osoitteeseen. Pinnoja voi saada vain ilmoittautumisen jälkeen havaituista lajeista.
  5. Jokaisesta pihalta tai kisapihalla olevan rakennuksen sisältä suoraan luotettavasti ja hyväksytysti havaitusta lajista saa yhden pinnan. Havainnoijan on oltava havaintohetkellä kisa-alueella.  Lintu voi olla alueen ulkopuolella.  Lajiksi ymmärretään myös muun lajihavainnon pois sulkeva lajipari tai –ryhmä.  Lajiparit ja  –ryhmät  ilmoitetaan vain niin kauan, kuin niihin sisältyvää taksonia ei ilmoiteta tarkemmin määritettynä.  Jäljet, syönnökset, kuolleena löytyneet tai ihmisen toiseen paikkaan siirtämät yksilöt eivät  kelpaa.  Harvinaisuushavainnot (RK- ja ARK- lajit) lasketaan väliaikatietoihin, mutta lopputuloksiin  ne vaikuttavat vain siltä osin, kuin ne on hyväksytty lopullisen pihakohtaisen tulostaulukon toimittamiseen mennessä. Hyväksyttyjä lajeja ovat A,B ja C- kategorioiden lajit, ei siis tarhakarkulaisiksi tulkittuja.
  6. Väliaikatietoina ilmoitetaan MLY:n  kotisivulla  www.birdlife.fi/mly  viiveettä ainakin 31.1., 15.4., 31.5., 15.7. ja 30.9.2014 vallinneet tilanteet. Lopullinen pihakohtainen pinnataulukko toimitettava viimeistään 6.1.2015.
  7. Kilvan voittaa se piha, jolta on hyväksytysti havaittu eniten pinnakelpoisia yksiköitä. Tasatilanteessa järjestyksen ratkaisee ensisijaisesti lajitason määritysten luku, toissijaisesti myöhäisin kuukausi, jossa kilpapihojen välille saadaan pinnaero.
  8. Voittajapiha palkitaan pokaalilla MLY:n kevätkokouksessa  maaliskuussa 2015. Pokaalilla palkitaan myös kisan Mielenkiintoisin havainto,  jonka ratkaisee viime kädessä Tuomari.