Ariel Ahlblad vuoden nuori lintuharrastaja 2010

Päivitetty 13.11.2010


Vuoden nuorena lintuharrastajana 2010 on palkittu Ariel Ahlblad Vaasasta. 13-vuotias Ariel "Ati" Ahlblad on harrastanut lintuja 8-vuotiaasta lähtien, ja MLY:een hän liittyi 11-vuotiaana. Ati onkin jo monelle harrastajalle tuttu nuori mies yhdistyksen järjestämiltä retkiltä ja lintutorneilta. MLY:n kokouksissa Ati liittyy innolla keskusteluihin ja haluaa selvittää asioiden taustat. Ati osallistui myös Suomen kolmannen lintuatlaksen maastotöihin ja kartoittikin erityisen huolellisesti peltosirkkureviirit Söderfjärdenillä.


Vuoden 2010 nuori lintuharastaja Ariel Ahlblad. Kuva: Jan Södersved.

Nuoren harrastajan määritystaidot ovat sitä luokkaa, että hän on itse löytänyt muun muassa valkoselkätikan kotikulmiltaan Kotirannalta ja amerikantavin lomamatkallaan Siilinjärveltä. Ati harrastaa myös lintukuvausta.

Moni pikkulintukin on hyötynyt Atin aktiivisuudesta, sillä kotipihalla koivikon reunassa on talvisin kelpo ruokintapaikka ja lähimetsiin on ripustettu useita pönttöjä.

BirdLife Suomi on vuodesta 2000 lähtien valinnut vuoden nuoren lintuharrastajan. Palkinnolla halutaan kannustaa nuoria aktiiviseen lintuharrastus- ja järjestötoimintaan. Maineen ja kunniakirjan lisäksi vuoden nuori lintuharrastaja saa 100 euron lahjakortin BirdLifen Suomen Lintuvarusteeseen. Tämän vuoden palkinto julkistettiin BirdLife Suomen edustajiston kokouksessa Kajaanissa sunnnutaina 31.10.


/AP