Yhdistyksen jäsenretki Närpiön Gåshällanille 18.-20.5.2007

Jouni Kannonlahti

Päivitetty 15.3.2008

Yhdistyksen jäsenretki Suupohjan puolelle toteutettiin heikosta keliennusteesta ja vähäisestä osanottajamäärästä huolimatta. Reissussa mukana 6 henkeä ja tunnelma oli korkealla. Kyytipalvelu pelasi loistavasti ja Gåshällanin luontoasema oli lyhyesti sanottuna todella tilava ja viihtyisä. Rakennuksen tähystystorni oli huonoja kelejä ajatellen ihan ässä, vaikka kaukoputken kanssa olikin lievästi ahdasta. Myös sauna sai pointsit kotiin eli ei valittamista.

 Luontoasema Närpiön Gåshällanilla 05.2007. Kuva: Jouni Kannonlahti.


Saari oli pienuutensa vuoksi helposti hallittavissa, mutta retken myöhäinen ajankohta rajasi liikkumisen kuitenkin huomattavasti suppeammalle alalle, jotta jo pesintänsä aloittaneet linnut saisivat pesimärauhan. Saunan seinustalla penkin alla pesintää yrittänyt haahka vaihtoi kuitenkin välittömästi maisemaa jättäen leikin kesken. Retkeläiset olivat pahoillaan aiheuttamastaan harmista.

 
Viikonloppuretken myrskyisässä tiimellyksessä kertyi kourallinen havaintoja, joista ainakin kirjatut on tallennettu Tiiraan. Mieleenpainuvimpia taisivat olla pari sinirintaa, kultarinta sekä enemmän ja vähemmän vilaukselta nähty leveäpyrstökihu. Reissu oli kaikessa leppoisuudessaan varsin antoisa, vaikka kommentti kermavaahdon koostumuksesta olikin sammakko. Yhdistys kiittää mukana olleita! -JKa

 


Riskilä (Cepphus grylle) 05.2007 Närpiö, Gåshällan. Kuva: Jouni Kannonlahti.
Kalalokki (Larus canus) ja merikihu (stercorarius parasiticus) 05.2007 Närpiö, Gåshällan. Kuva: Jouni Kannonlahti.
Sinirinta (Luscinia svecia) 05.2007 Närpiö, Gåshällan. Kuva: Jouni Kannonlahti.
Hernekerttu (Sylvia curruca) 05.2007 Närpiö, Gåshällan. Kuva: Jouni Kannonlahti.